Connect with us

Hi, what are you looking for?

Theater

BRIK Kinderfestival terug in Breda met mini-editie

Liefhebbers van spannende, ontroerende en inspirerende voorstellingen gebracht door nationale en internationale jeugdtheater- en jeugddansgezelschappen kunnen hun hart ook dit jaar weer ophalen. Het Brabants Internationaal Kinderfestival (BRIK) presenteert van 23 tot 25 juni MINI-BRIK in Breda.

Tweejaarlijks ritme doorbroken

Met deze editie doorbreekt BRIK het tweejaarlijkse ritme dat het sinds het ontstaan als Stiltefestival kende. “Omdat we elk jaar willen laten zien wat er gebeurt op het gebied van jeugdtheater en jeugddans”, vertelt artistiek leider Jack Timmermans van het Bredase dansgezelschap de Stilte. Dit jaar gebeurt dat in een kleinere en kortere editie, met optredens in het Chassé Theater, het theater van de Stilte én in de Grote Kerk.

Speciale editie voor de Stilte

Voor dansgezelschap de Stilte, aanjager van het festival, is dit een speciale editie. Zo gaat de voorstelling ‘Voor de Draad Ermee’ (3+) op 24 juni om 15:00 uur in première in het Chassé Theater, en is de Grote Kerk gastheer voor de allerlaatste voorstellingen van ‘Mankind’ op beide dagen.

“Op die manier en in deze locatie krijgt deze voorstelling met live muziek van Paul van Kemenade en Stevko Busch een extra lading nadat we hem sinds de première meer dan zeventig keer hebben gespeeld” , geeft Timmermans aan.

Internationaal karakter

Uiteraard blijft het internationaal karakter van het festival behouden. Het Italiaanse La Baracca presenteert ‘Famiglie’ in het theater van de Stilte en ‘Tiébélé’ van het Belgische Théâtre de la Guimbarde is te zien in het Chassé Theater.

BRIK voor jong en oud

Met vijf verschillende voorstellingen heeft MINI-BRIK een aanbod voor iedereen, van families tot de allerkleinsten van een half jaar. Voor die jongste doelgroep staat Wiegeling van het Nederlandse Frisse Oren op de festivalagenda, dat met deze voorstelling een ode brengt aan het wiegelied.

Daarnaast is er een programma met workshops voor internationale professionals uit de wereld van jeugdtheater en -dans in het kader van BABEL. Hierin werken veertien Europese culturele partners – van festival tot gezelschap – samen om van elkaar te leren. Twaalf performers uit de verschillende disciplines komen hiervoor naar Breda.

Op vrijdag 23 juni trapt BRIK af met een dag vol schoolvoorstellingen voor basisschoolleerlingen.

Ook interessant

Artiesten

Ik zie dat Grandmaster Flash voor de zoveelste keer op triomftoer door Nederland is geweest. Ik check hem eerlijk gezegd al jaren niet meer,...

Artiesten

Vlak voor de jaarwisseling werd hij ziek en vlak na de jaarwisseling -op 3 januari 2023- overleed hij op 65-jarige leeftijd: popmuzikant, labelbaas en...

Media

De eerste C&R podcast in 2022 van Chris Wolters en Raymond Lorié gaat over het regelen van je eigen uitvaart voor je overlijden. In...

Muziek

Popmuzikant Sting heeft “al zijn liedjes” verkocht aan Universal, aldus NOS. Volgens IEX verkocht Sting “zijn liedjescatalogus aan platenlabel UMG“. Verwarrend? Had zijn platenmaatschappij...

if( function_exists( 'the_subtitle' ) ) the_subtitle();