Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media

Podcast ‘Op De Man Af’: deze mannen verzwegen jarenlang hun gevoelens

“Als man kun je het niet snel goed doen”, denken journalisten Eva de Schipper en Evie Hendriks. In de podcast ‘Op De Man Af’ banen zij zich een weg door het hoofd van de man. Want wat gaat er om in die koppies? Huilen zij eigenlijk wel eens? Een bijzonder inkijkje in de geheime wereld van de (Brabantse) man. 

Enorme markt voor mannen die vastlopen

De retraites, cursussen en zelfhulpboeken over mannen en mentale gezondheid vliegen de laatste jaren als warme broodjes over de toonbank. Daarnaast zien Eva en Evie de zelfbenoemde lifecoaches en levensgoeroes die praten over mannelijkheid, als paddenstoelen uit de grond schieten. Kortom een enorme markt voor mannen die vastlopen en met zichzelf aan de slag willen gaan. 

Mannen ontwikkelen eerder middelenstoornis

Maar lopen mannen daadwerkelijk vast? De cijfers laten in ieder geval de extremen zien. In 2022 maakten volgens het CBS ruim twee keer zoveel mannen als vrouwen een einde aan hun leven. Daarnaast blijkt uit cijfers van het Trimbos Instituut dat mannen eerder een middelenstoornis ontwikkelen dan vrouwen en dus sneller vluchten in een verslaving als het niet goed met ze gaat.  

Reden genoeg om eens goed met die mannen te gaan praten, dachten Eva en Evie. Want is dat man-zijn wel zo makkelijk? Moet je als man altijd maar sterk blijven of mag je in tranen uitbarsten wanneer je het even niet meer weet? En willen wij vrouwen niet stiekem allemaal een daadkrachtige man die tegelijkertijd perfect zijn gevoelens kan uiten tijdens een diepgaand gesprek? 

Links een jong aandoende, roodharige dame met een wit shirt met zwarte print en een groen jasje, rechts een blonde dame die iets langer is, krullende lokken heeft, met een oranje-rode trui aan. Ze staan voor een nogal gehavende muur die het idee geeft dat die heel oud is.
Evie Hendriks (L) en Eva de Schipper (R)

Podcast ‘Op De Man Af’

In de podcast ‘Op De Man Af’ nemen verschillende Brabantse mannen Eva en Evie mee in hun belevingswereld. Daarnaast krijgen zij een inkijkje in de verborgen gedachtes van de mannen in hun eigen leven. En als kers op de taart helpt verslaggever René Snippert de dames door in een vogelvlucht de markt voor mannen en zelfontwikkeling te ontdekken. Dat levert een zesdelige podcast op met emotionele gesprekken, hilarische zelfreflecties en onverwachte ontmoetingen.  

Luister vanaf 1 november naar de podcast ‘Op De Man Af’ via je favoriete podcast-app. Iedere woensdag hoor je een nieuwe aflevering. Deze en meer podcasts van Omroep Brabant vind je op omroepbrabant/podcast .

Ook interessant

Artiesten

Ik zie dat Grandmaster Flash voor de zoveelste keer op triomftoer door Nederland is geweest. Ik check hem eerlijk gezegd al jaren niet meer,...

Artiesten

Vlak voor de jaarwisseling werd hij ziek en vlak na de jaarwisseling -op 3 januari 2023- overleed hij op 65-jarige leeftijd: popmuzikant, labelbaas en...

Media

De eerste C&R podcast in 2022 van Chris Wolters en Raymond Lorié gaat over het regelen van je eigen uitvaart voor je overlijden. In...

Muziek

Popmuzikant Sting heeft “al zijn liedjes” verkocht aan Universal, aldus NOS. Volgens IEX verkocht Sting “zijn liedjescatalogus aan platenlabel UMG“. Verwarrend? Had zijn platenmaatschappij...

if( function_exists( 'the_subtitle' ) ) the_subtitle();