Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiesten

Labelbaas en muzikant Maurits de Weert (65) overleden

Vlak voor de jaarwisseling werd hij ziek en vlak na de jaarwisseling -op 3 januari 2023- overleed hij op 65-jarige leeftijd: popmuzikant, labelbaas en evenementenorganisator Maurits de Weert.

Popfestivals, Supertracks Records en popschool

De Veluwse poppaus -zoals De Weert ook genoemd werd- was zelf muzikant en organiseerde popfestivals waarmee hij letterlijk een podium gaf aan andere artiesten. Daarnaast was hij oprichter van Supertracks Records, het label van onder andere Bastian, C-Mon & Kypski, Coparck en Black Market Audio.

Funky HandieMan

De Weert opende in 2013 de Apeldoornse Popschool. Volgens de website van de popschool kreeg hij de bijnaam handieMan vanwege zijn “lyrische, strakke, funky aanpak op bas, gitaren en samplers”. Op Funkblog werd Maurits de Weert “de beste triphop- en funkproducer van Nederland” genoemd.

Hans Dulfer en Bootsy Collins

Dat de funk door De Weert zijn aderen stroomde, bleek ook uit het feit dat hij toestemming kreeg van Bootsy Collins om een door hem gemaakte remix van een concert en interview op cd te zetten. Later werd hij gevraagd door Hans Dulfer om het album ‘Scissors’ te produceren, waar handieMan ook meerdere instrumenten op speelde.

In april 2022 speelde De Weert nog met Dulfer in Harderwijk.

Drijvende kracht achter grote namen

Naast Collins en Dulfer werkte De Weert met vele artiesten die mede dankzij zijn begeleiding grote namen werden. Buiten de eerder genoemde acts op Supertracks waren dat bijvoorbeeld rappers Brainpower en Rico (van Opgezwolle). Zelf bereikte Maurits de Weert niet de bekendheid die zijn protegés bereikten, hij was vooral de drijvende kracht achter de successen van anderen.

Ook interessant

Artiesten

Ik zie dat Grandmaster Flash voor de zoveelste keer op triomftoer door Nederland is geweest. Ik check hem eerlijk gezegd al jaren niet meer,...

Media

De eerste C&R podcast in 2022 van Chris Wolters en Raymond Lorié gaat over het regelen van je eigen uitvaart voor je overlijden. In...

Muziek

Popmuzikant Sting heeft “al zijn liedjes” verkocht aan Universal, aldus NOS. Volgens IEX verkocht Sting “zijn liedjescatalogus aan platenlabel UMG“. Verwarrend? Had zijn platenmaatschappij...

Media

In 2020 was er al sprake van en op 7 maart 2022 gaat het echt van start: Hunted: Into The Wild. Na het doorslaande...

if( function_exists( 'the_subtitle' ) ) the_subtitle();