Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiesten

Dit kan je allemaal doen tijdens de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con

Aankomend weekend barst de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con los in de Jaarbeurs. Er zijn niet alleen vijf bekende acteurs, waaronder Elijah Wood en Famke Janssen, ook worden zeven hallen en een buitenterrein omgetoverd tot een popcultuur-walhalla waar fans van onder andere Marvel, Star Wars en anime hun hart kunnen ophalen. Van een kids-area tot een gaming-area; er is vermaak voor iedereen.

Hollywood in Nederland

Iedere editie van het evenement wordt er uitgepakt met de aanwezigheid van bekende acteurs. Ook dit weekend reizen er weer vijf acteurs af naar Utrecht om kennis te maken met hun Nederlandse fans. Zo komt superster Elijah Wood naar het evenement. Wood werd met zijn rol als Frodo in de Lord of the Rings-trilogie in één klap wereldberoemd.

Handtekeningen, foto’s en vragen

De Nederlandse Famke Janssen keert terug naar haar moederland voor Dutch Comic Con, en Once Upon a Time-actrice Lana Parrilla is opnieuw aanwezig op het evenement. Ook ‘The 100’-actrices Eliza Taylor en Tasya Teles schuiven aan. Alle special guests zijn beide dagen aanwezig om handtekeningen uit te delen, met fans op de foto te gaan en vragen te beantwoorden op het hoofdpodium.

Comics heaven

Een comic con is niet compleet zonder comics en dat is deze editie niet anders. ’s Werelds beste comicartiesten komen naar Nederland om stripboeken te signeren en kunstwerkverzoeken aan te nemen. Het bijzondere aan dit gezelschap is dat alle artiesten een bijdrage leveren aan het verbeteren van diversiteit in de industrie.

Dit gaat van het creëren van werkgelegenheid voor vrouwelijke en non-binaire tekenaars tot het illustreren van LHBTI-superhelden. Daarnaast geven de tekenaars interessante panels in de Cozy Corner en kunnen aspirant-striptekenaars hun portfolio laten beoordelen door een editor bij Marvel Comics. 

Cosplay en fanclubs

Wie graag zijn favoriete fictieve personage in levende lijve ziet, kan zijn ogen uit kijken tijdens de grootste comic con van Nederland. Er zijn namelijk professionele cosplayers aanwezig in het Cosplay Village, waarmee bezoekers op de foto kunnen gaan. Ook worden er cosplaywedstrijden georganiseerd waar bezoekers de strijd aangaan voor de titel van allerbeste cosplay van de dag. Of kom een kijkje nemen bij een van de vele aanwezige fanclubs, waaronder de grootste Star Wars-fanclub van Nederland.

Controllers in de aanslag?

Van Space Invaders tot League of Legends en van Tetris tot Monopoly; iedereen heeft wel iets met gaming. De Gaming Hall is groter dan ooit en staat bomvol met diverse activiteiten, toernooien en workshops. Zo is er voor het eerst een streaming-studio waar gamecreators live vanaf het evenement kunnen streamen, en geven Twitch-streamers een workshop om beginnende creators een handje te helpen om hun droom te kunnen verwezenlijken.

Daarnaast bieden partijen als Nintendo, Playstation en Erazer unieke goodies en ervaringen aan bij hun stand. Iedere gamer (beginnend of gevorderd, van jong tot oud) kan zich uitleven en vermaken.

Groot nieuws over 10 jaar Dutch Comic Con

In 2024 bestaat Heroes Dutch Comic Con 10 jaar. Op zondag 19 november om 16:40 uur zal de organisatie op het hoofdpodium groot nieuws bekendmaken over de eerstvolgende zomereditie, waarop de verjaardag uitgebreid gevierd gaat worden. Zorg dus dat je die aankondiging niet mist.

Dat is nog lang niet alles

Er is nog veel meer te zien, doen en beleven! Zo is er een kids-area voor de jonge bezoekers, een dealer hal die vol staat met leuke kraampjes en merchandise, kan er gedanst worden in de K-pop area en zijn er leuke activiteiten bij de stands van onder andere STAR Channel, Go Tan en Intertoys. Kijk voor het volledige programma en toegangskaarten op dutchcomiccon.com.

Ook interessant

Artiesten

Ik zie dat Grandmaster Flash voor de zoveelste keer op triomftoer door Nederland is geweest. Ik check hem eerlijk gezegd al jaren niet meer,...

Artiesten

Vlak voor de jaarwisseling werd hij ziek en vlak na de jaarwisseling -op 3 januari 2023- overleed hij op 65-jarige leeftijd: popmuzikant, labelbaas en...

Media

De eerste C&R podcast in 2022 van Chris Wolters en Raymond Lorié gaat over het regelen van je eigen uitvaart voor je overlijden. In...

Muziek

Popmuzikant Sting heeft “al zijn liedjes” verkocht aan Universal, aldus NOS. Volgens IEX verkocht Sting “zijn liedjescatalogus aan platenlabel UMG“. Verwarrend? Had zijn platenmaatschappij...

if( function_exists( 'the_subtitle' ) ) the_subtitle();