Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiesten

Dit onontdekte pop-soultalent met miljoenen streams is klaar om Nederland te veroveren

De 24-jarige Nederlandse singer-songwriter Robin Storm scoorde in 2020 miljoenen streams met zijn single “Duly Love” (beluister op Deezer, Spotify of Apple Music). Hij kon toen door de lockdown zijn succes niet opvolgen met optredens. Hierdoor is hij voor velen nog niet bekend, maar daar gaat verandering in komen.

Achter de schermen heeft de veelbelovende zanger hard gewerkt aan zijn repertoire en er staat veel op de planning in 2023. Op vrijdag 10 maart komt Robin Storm zijn nieuwe single “Don’t Hide Your Tears” uit. Deze track is onderdeel van zijn debuut-EP, die in september 2023 wordt uitgebracht.

Moderne popgeluiden en warme soulelementen

“Een hoopvol troostlied met een unieke soul- en popsound”, zo zou Robin Storm zijn nieuwe plaat in en paar woorden samenvatten. De single is geïnspireerd door een vroegere liefde die zich anders naar de buitenwereld toe gedroeg dan naar Storm. “Met dit liedje wil ik jongeren een hart onder de riem steken. Het is beter om gewoon te uiten wat je voelt, dan je te verstoppen achter je perfect-uitziende Instagram feed”, legt hij uit.

Het lied geeft een positieve vibe. Dit komt door de combinatie van uptempo drums, moderne popgeluiden, warme soulelementen en een spot-on songtekst die perfect aansluit bij de karakteristieke stem van Robin Storm. “Don’t Hide Your Tears” is live ingespeeld door Sten van Tongeren (drums), Rick Linzel (toetsen), Ivan Schoelink (bas) en Jane Loois (backings). Vervolgens is de track afgewerkt door producers Ruben van der Velde en Daan van Dreumel.

Stilte vóór de Storm

Robin Storm (officieel Storm Ritsema van Eck) is geboren in Rotterdam, maar sinds zijn derde woonachtig op verschillende plekken in Gelderland. Hij studeerde in 2017 af na het voltooien van de studie Podiumkunsten: Muziek aan het Rijn IJssel in Arnhem, waar hij momenteel woont.

De talentvolle zanger maakt al zijn hele leven muziek. Het begon met zingen, daarna volgden piano, gitaar en drums. In de loop der jaren ontdekte Storm dat hij het zingen en schrijven van eigen muziek het állerleukste vindt om te doen. Hij heeft veel uurtjes doorgebracht samen met zijn gitaar en zo heeft Storm een unieke sound gecreëerd.

Storm maakt easy-listening soul- en popmuziek met invloeden van jazz en r&b. Met ruim 100.000 maandelijkse luisteraars op Spotify is Robin Storm klaar om in 2023 te laten horen wat hij met zijn goudeerlijke lyrics, loepzuivere stem en ritmische roots in zijn mars heeft.

Ook interessant

Artiesten

Ik zie dat Grandmaster Flash voor de zoveelste keer op triomftoer door Nederland is geweest. Ik check hem eerlijk gezegd al jaren niet meer,...

Artiesten

Vlak voor de jaarwisseling werd hij ziek en vlak na de jaarwisseling -op 3 januari 2023- overleed hij op 65-jarige leeftijd: popmuzikant, labelbaas en...

Media

De eerste C&R podcast in 2022 van Chris Wolters en Raymond Lorié gaat over het regelen van je eigen uitvaart voor je overlijden. In...

Muziek

Popmuzikant Sting heeft “al zijn liedjes” verkocht aan Universal, aldus NOS. Volgens IEX verkocht Sting “zijn liedjescatalogus aan platenlabel UMG“. Verwarrend? Had zijn platenmaatschappij...

if( function_exists( 'the_subtitle' ) ) the_subtitle();