Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiesten

Leadzanger Drummie Zeb van Aswad overleden

Angus Gaye, drummer en leadzanger van de Britse reggaeband Aswad, is op 62-jarige leeftijd overleden. Gaye, beter bekend als Drummie Zeb, was een van de oprichters van de succesvolle groep, die met name in de jaren ’80 en ’90 van de twintigste eeuw succesvol was.

Enige overgebleven oorspronkelijke lid van Aswad

Angus “Drummie Zeb” Gaye was het enige overgebleven oorspronkelijke lid van Aswad toen hij overleed. In 1996 verliet Brinsley Forde de band, terwijl drie bandleden die sinds 1974 of 1975 deel uitmaakten van de band, Aswad al al voor 1981 verlieten. Vanaf 1980 bestond Aswad dan ook als trio, bestaande uit Drummie Zeb, Tony “Gad” Robinson en Forde, tot het vertrek van laatstgenoemde in 1996.

Doodsoorzaak onbekend

Het overlijden van Drummie werd op de officiële Facebookpagina van de band bekendgemaakt. Over een doodsoorzaak is op het moment van schrijven nog niks bekend.

Grootste successen in jaren ’80 en ’90

Aswad vierde zijn hoogtijdagen in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw, toen ze tussen 1988 en 1994 hits scoorden met “Don’t Turn Around”, “Next To You” en “Shine”.

Definitief einde van Aswad?

Het lijkt er sterk op dat er met het overlijden van Drummie Zeb een definitief einde komt aan het bestaan van Aswad. In 1996 gingen Zeb en Robinson als duo verder, hoewel zich Forde in 2009 eenmalig bij de band voegde voor het vijftigjarig bestaan van de band. In 2009 verscheen ook het laatste studioalbum van Aswad: ‘City Lock’. Met Tony “Gad” Robinson als enig overgebleven lid en een hiaat van 13 jaar sinds het laatste studioalbum is het voortzetten van de band geen realistisch vooruitzicht.

Ook interessant

Media

De eerste C&R podcast in 2022 van Chris Wolters en Raymond Lorié gaat over het regelen van je eigen uitvaart voor je overlijden. In...

Artiesten

Vlak voor de jaarwisseling werd hij ziek en vlak na de jaarwisseling -op 3 januari 2023- overleed hij op 65-jarige leeftijd: popmuzikant, labelbaas en...

Media

In 2020 was er al sprake van en op 7 maart 2022 gaat het echt van start: Hunted: Into The Wild. Na het doorslaande...

Nieuws

De controverse rondom de podcast van Joe Rogan kan je niet ontgaan zijn. Neil Young stelde Spotify de keus: Joe Rogans podcast van Spotify...

if( function_exists( 'the_subtitle' ) ) the_subtitle();