Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiesten

Lisa Marie Presley overleden aan hartstilstand

Lisa Marie Presley, de dochter van Elvis Presley en zelf ook zangeres, is op 12 januari 2023 overleden aan een hartstilstand. Nadat ze thuis bewusteloos werd gevonden is ze gereanimeerd door haar ex-man Danny Keough en overgebracht naar een ziekenhuis, waar ze overleed. Lisa Marie Presley is 54 jaar geworden.

Bewusteloos gevonden door huishoudster

Lisa Marie werd door haar huishoudster bewusteloos in huis aangetroffen, waarna Presleys ex-man Danny Keough, die bij Lisa Marie in huis woonde, haar nog heeft geprobeerd te reanimeren tot de ambulance kwam.

Een leven vol tragedie

Lisa Marie Presley leidde een leven vol tragedie. Haar ouders scheidden toen ze vier was, haar vader overleed toen ze negen jaar was, en werd volgens eigen zeggen seksueel misbruikt door de vriend van haar moeder. In 2020 maakte haar zoon Benjamin Keough een einde aan zijn leven.

Van dochter van naar vrouw van

Lisa Marie was het enige kind van muzieklegende Elvis Presley en zijn vrouw Priscilla. In 1994 trouwde ze met een andere muzieklegende: Michael Jackson. Het huwelijk was geen lang leven beschoren, in 1996 scheidde het stel. Daarvoor was Presley getrouwd met muzikant Danny Keough, en in 2002 trouwde ze met acteur Nicolas Cage.

Haar overlijden kent opvallende parallellen met het overlijden van haar ex-man Michael Jackson.

Laatste publieke optreden bij Golden Globes

Op dinsdag 10 januari verscheen Presley nog bij de Golden Globes, waar Austin Butler de award voor beste acteur in een dramafilm won voor zijn rol als Elvis in de film ‘Elvis’. Volgens diverse Amerikaanse media kwam ze zwak over, onder meer omdat ze ondersteuning zocht bij talentmanager Jerry Schilling.

In 2003 bracht Presley haar debuutalbum ‘To Whom It May Concern’ uit, dat goed werd ontvangen door muziekcritici. In 2005 volgde haar tweede album ‘Now What’ in 2012 gevolgd door ‘Storm & Grace’. Presley was ook betrokken bij verschillende filantropische organisaties. Ze schreef in 2006 samen met haar moeder een boek over haar vader: ‘Elvis by the Presleys‘.

Foto: Family member – Sent to VRT, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=131499337

Disclaimer: in dit artikel maken wij gebruik van affiliatelinks. Hiermee dekken wij de kosten voor dit platform.

Ook interessant

Artiesten

Ik zie dat Grandmaster Flash voor de zoveelste keer op triomftoer door Nederland is geweest. Ik check hem eerlijk gezegd al jaren niet meer,...

Artiesten

Vlak voor de jaarwisseling werd hij ziek en vlak na de jaarwisseling -op 3 januari 2023- overleed hij op 65-jarige leeftijd: popmuzikant, labelbaas en...

Media

De eerste C&R podcast in 2022 van Chris Wolters en Raymond Lorié gaat over het regelen van je eigen uitvaart voor je overlijden. In...

Muziek

Popmuzikant Sting heeft “al zijn liedjes” verkocht aan Universal, aldus NOS. Volgens IEX verkocht Sting “zijn liedjescatalogus aan platenlabel UMG“. Verwarrend? Had zijn platenmaatschappij...

if( function_exists( 'the_subtitle' ) ) the_subtitle();