Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiesten

Na de film eert nu Vincent Bijlo wereldster David Bowie

De verhaallijn komt min of meer overeen. Alleen de vorm is anders. Dat zegt cabaretier Vincent Bijlo over ‘Het BOWIE concert’ in vergelijking met de film Moonage Daydream. Bijlo is van start gegaan met een tournee over Bowie en staat met dit theaterconcert vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober in Mainstage Den Bosch en vrijdag 4 en zaterdag 5 november in Ahoy Rotterdam. “We brengen het verhaal van Bowie tot leven op het podium en spelen met een grote live band al zijn hits.”

Abnormaal bij vlagen

Net als voor Moonage Daydream is ook de belangstelling voor Het BOWIE concert massaal. Het verbaast Bijlo niet. “De muziek van deze artiest is iconisch. Afhankelijk van de periode in zijn leven verschilt het karakter van zijn nummers, maar kwaliteit is de rode draad.” Daarbij komt dat het karakter van Bowie tot de verbeelding spreekt, benadrukt Bijlo. “Kleurrijk. Abnormaal bij vlagen. Maar dat hoort bij een artiest van dit kaliber. Het draagt bij aan de aantrekkingskracht van zijn persoon.”

Alle bekende nummers

Er was al een musical te zien van Bowie: ‘Lazarus’, een expositie in Groningen en nu dus een film en een groots theaterconcert waarin Bijlo als verteller centraal staat. “Het verhaal volgt dezelfde lijn als de film. Alleen dan dus live. Er staan meer dan twintig musici op het podium die alle bekende nummers spelen. Ik ben tussen die nummers de verbindende factor.”

Bijlo is gefascineerd door Bowie. “Al jaren. Zijn muziek is geweldig. Zowel extravagant als soms ingetogen. En dat geldt ook voor zijn persoon. Deze man had zoveel lagen en was veel meer dan alleen een hitmachine. Hij hoort thuis in het rijtje van de groten der aarde.”

Alles van Nederlandse bodem

Het BOWIE concert is een productie die oorspronkelijk twee jaar geleden gepland stond. “Door Corona moest de show meerdere keren worden uitgesteld. Het is een feest dat we nu eindelijk van start kunnen.” Van de casting tot het decor en de techniek, alles is van Nederlandse bodem. “Dat maakt dit project ontzettend bijzonder. De musici, zangers en ikzelf steken onze ziel en zaligheid in deze voorstelling. Dat voelt het publiek.”

Bowie en zijn iconische muziek op voorgrond

Het karakter van de voorstelling omschrijft Bijlo als bijzonder. “Drie vocalisten – Rias Baarda, Tessa Sunniva en John Vooijs – vertolken elk een ander deel van het repertoire van Bowie. Echter zonder dat het een imitatieconcert wordt. Het verhaal van Bowie en vooral zijn iconische muziek staan op de voorgrond.”

Nederlandse top van musici

De musici behoren volgens Bijlo tot de Nederlandse top. “De band staat onder leiding van Jan-Peter Bast. Hij heeft zijn sporen in het vak verdiend en werkte eerder met onder meer Angela Groothuizen, Paul de Munnik en Sabrina Starke. De band is met grote zorg samengesteld zodat de sound klopt. Zelfs strijkers zorgen voor extra magie.” Het BOWIE concert is alleen nog te zien op 7 & 8 oktober in Den Bosch (Mainstage) en op 4 & 5 november in Rotterdam Ahoy (RTM Stage).

Ook interessant

Artiesten

Ik zie dat Grandmaster Flash voor de zoveelste keer op triomftoer door Nederland is geweest. Ik check hem eerlijk gezegd al jaren niet meer,...

Artiesten

Vlak voor de jaarwisseling werd hij ziek en vlak na de jaarwisseling -op 3 januari 2023- overleed hij op 65-jarige leeftijd: popmuzikant, labelbaas en...

Media

De eerste C&R podcast in 2022 van Chris Wolters en Raymond Lorié gaat over het regelen van je eigen uitvaart voor je overlijden. In...

Muziek

Popmuzikant Sting heeft “al zijn liedjes” verkocht aan Universal, aldus NOS. Volgens IEX verkocht Sting “zijn liedjescatalogus aan platenlabel UMG“. Verwarrend? Had zijn platenmaatschappij...

if( function_exists( 'the_subtitle' ) ) the_subtitle();