Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media

Nederlandse media gezamenlijk in actie voor Giro555

De publieke en commerciële radio- en televisiezenders komen op woensdag 15 februari gezamenlijk in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije. Vanuit het actiecentrum van Giro555 in Beeld & Geluid in Hilversum doen zij gedurende de dag in bestaande live programma’s van NPO, RTL en SBS6 verslag van de actie.

Gezamenlijk televisieprogramma NPO, RTL en Talpa

‘s Avonds is er vanaf 20.30 uur een gezamenlijk televisieprogramma van de NPO, RTL en Talpa Network op NPO1, gepresenteerd door presentatoren van de drie omroepen. Radiozender NPO FunX is op 15 februari de hele dag de nationale actiezender en trapt ’s ochtends om 5.55 uur af. Gedurende de actiedag is er in Beeld & Geluid een belpanel waar mensen voor giften naartoe kunnen bellen.

Einduitslag live op NPO, RTL en SBS6

RTL en SBS6 besteden in de avond naast deelname aan het gezamenlijke programma, binnen de eigen programmering ruim aandacht aan de actie voor Giro555, om zo breed mogelijk aandacht te kunnen vragen. De einduitslag van de actiedag is ‘vervolgens ‘s avonds live te volgen bij zowel de NPO, RTL als SBS6. De zenders schakelen daarvoor tegelijkertijd naar Beeld & Geluid voor de eindstand. Giro555 blijft daarna en de volgende dagen open voor donaties.

Radiozenders ondersteunen actiedag

De radiozenders Qmusic, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, Sky Radio en de NPO radiozenders ondersteunen de actiedag ook. De commerciële en publieke radiozenders besteden er redactioneel en in hun nieuwsuitzendingen aandacht aan. Ook zijn de dj’s van de verschillende zenders onderdeel van het belpanel en worden speciale radiospots uitgezonden.

DPG Media, MTV, Paramount en Comedy Central

DPG Media sluit zich 15 februari aan bij de actiedag, onder andere door advertentieruimte beschikbaar te stellen. De actie wordt verder gesteund door MTV, Paramount en Comedy Central.

Zware aardbevingen in grensgebied Syrië en Turkije

Afgelopen maandag werd het grensgebied van Syrië en Turkije getroffen door zware aardbevingen. Reddingswerkzaamheden zijn nog in volle gang. Inmiddels zijn meer dan 11.000 dodelijke slachtoffers geteld en wordt voor het leven van velen gevreesd. Vele duizenden mensen raakten gewond en honderdduizenden mensen hebben dringend behoefte aan hulp. De hulporganisaties achter Giro555 zijn zelf of via lokale partners in het gebied aanwezig. Zij bieden directe noodhulp, zoals medische zorg, eten en onderdak.

Doneren via Giro555

Doneren kan via Giro555, IBAN NL08INGB0000000555 onder vermelding van ‘aardbeving’. Giro555 is ook nog geopend voor het conflict in Oekraïne. Mensen kunnen daarvoor blijven doneren, als zij daarbij vermelden dat hun bijdrage voor Oekraïne bestemd is.

Ook interessant

Artiesten

Ik zie dat Grandmaster Flash voor de zoveelste keer op triomftoer door Nederland is geweest. Ik check hem eerlijk gezegd al jaren niet meer,...

Artiesten

Vlak voor de jaarwisseling werd hij ziek en vlak na de jaarwisseling -op 3 januari 2023- overleed hij op 65-jarige leeftijd: popmuzikant, labelbaas en...

Media

De eerste C&R podcast in 2022 van Chris Wolters en Raymond Lorié gaat over het regelen van je eigen uitvaart voor je overlijden. In...

Muziek

Popmuzikant Sting heeft “al zijn liedjes” verkocht aan Universal, aldus NOS. Volgens IEX verkocht Sting “zijn liedjescatalogus aan platenlabel UMG“. Verwarrend? Had zijn platenmaatschappij...

if( function_exists( 'the_subtitle' ) ) the_subtitle();