Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiesten

Tina Turner (83) overleden na lang ziekbed

De legendarische zangeres Tina Turner is in haar huis in Küsnacht (Zwitserland) op 83-jarige leeftijd overleden. Turner leed sinds 2016 aan darmkanker en leidde de laatste jaren een teruggetrokken leven in haar nieuwe thuisland.

Van Anna Mae Bullock naar Tina Turner

Tina Turner werd op 26 november 1939 als Anna Mae Bullock geboren in Brownsville (Verenigde Staten). Eind jaren ’50 werd ze ontdekt door rock-‘n’-rollpioneer Ike Turner, die haar de artiestennaam Tina Turner gaf. Bullock kreeg een kortstondige relatie met de saxofonist van Turners band, met wie ze zoon Raymond Craig kreeg, die in 2018 zelfmoord pleegde. Nadien werden Turner en Bullock een stel, wat uitmondde in een gewelddadig huwelijk.

Scheiding en solocarrière

Ike Turner bleek een uiterst temperamentvolle man, die zijn vrouw Tina regelmatig mishandelde. Dit leverde Tina regelmatig een gebroken neus of kaak op. In 1976 vroeg ze een scheiding aan, die in 1978 definitief werd uitgesproken. Hoewel haar eerste twee soloalbums na de scheiding flopten, kreeg Turner uiteindelijk in 1983 een nieuwe kans bij Capitol Records.

De single “Let’s Stay Together”, een cover van het legendarische nummer van Al Green, leidde tot hitsucces in Engeland en Nederland. Uiteindelijk werd de single ook in de Verenigde Staten een hit en vanaf dat moment nam de solocarrière van Tina Turner een enorme vlucht.

Erwin Bach en Zwitserland

In 1986 ontmoette Tina Turner de zestien jaar jongere Erwin Bach, die toen manager was bij EMI in (toen nog West-)Duitsland. Een vriendschap mondde uiteindelijk uit in een liefdesrelatie, die pas in 2013 tot een huwelijk leidde. In datzelfde jaar kreeg Turner de Zwitserse nationaliteit, waarna ze enkele maanden later haar Amerikaanse nationaliteit opgaf.

Turner woonde al sinds 1994 in Küsnacht, Zwitserland, waar ze op 24 mei 2023 overleed.

Foto: Philip Spittle – IMG_1645, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52830315

Ook interessant

Media

De eerste C&R podcast in 2022 van Chris Wolters en Raymond Lorié gaat over het regelen van je eigen uitvaart voor je overlijden. In...

Media

In 2020 was er al sprake van en op 7 maart 2022 gaat het echt van start: Hunted: Into The Wild. Na het doorslaande...

Nieuws

De controverse rondom de podcast van Joe Rogan kan je niet ontgaan zijn. Neil Young stelde Spotify de keus: Joe Rogans podcast van Spotify...

Artiesten

Vlak voor de jaarwisseling werd hij ziek en vlak na de jaarwisseling -op 3 januari 2023- overleed hij op 65-jarige leeftijd: popmuzikant, labelbaas en...