Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiesten

Zanger en songschrijver Eric Carmen (74) overleden

Zanger en songschrijver Eric Carmen is afgelopen weekend thuis in zijn slaap overleden. Dit maakte Carmens vrouw Amy bekend op de website ericcarmen.com.

Eerste successen met The Raspberries

Eric Carmen begon zijn muzikale carrière in de band Cyrus Erie, en nadat deze band uiteenviel vormde hij met gitarist Wally Bryson de band The Raspberries. Deze band bestond uit voormalige leden van Cyrus Erie en The Choir, beide bands waarin Bryson had gespeeld.

Met The Raspberries scoorde Carmen de grote hit “Go All The Way”

Van The Raspberries naar “All By Myself”

Na het uiteenvallen van The Raspberries in 1975 ging Eric Carmen solo, wat in 1976 leidde tot de wereldhit “All By Myself”. In “All By Myself” had Carmen elementen opgenomen van het pianoconcert nr. 2 in c, opus 18 van Sergej Rachmaninov. In de opvolger “Never Gonna Fall In Love Again” gebruikte hij delen uit de tweede symfonie van diezelfde componist.

Hij dacht dat deze werken op dat moment in het publieke domein vielen en dat hij die daarom zonder problemen kon gebruiken. Omdat Rachmaninov in 1943 was overleden, gold er nog auteursrecht op deze werken. Uiteindelijk kwam het tot een schikking met de erven van Rachmaninov, mede omdat beide singles al uitgebracht waren.

Bekijk de volledige (lange) versie van “All By Myself”

Comeback dankzij Dirty Dancing

In 1980 trok Carmen zich terug uit de muziekwereld. In 1984 scoorden Mike Reno en Ann Wilson (Heart) een hitje met het door Eric Carmen geschreven “Almost Paradise (Love Theme from Footloose)”, waarna Carmen de draad weer oppakte. In 1987 maakte hij zelf een comeback met de hit “Hungry Eyes” uit de film ‘Dirty Dancing’.

Na nog één hit in de VS (“Make Me Lose Control”) raakte zijn carrière in het slop. Hij bracht in 2000 nog het album ‘I Was Born To Love You’ uit, dat twee jaar eerder al in Japan was uitgegeven. Dat werd uiteindelijk zijn laatste album.

Bekijk hier cd’s van Eric Carmen.

Ook interessant

Artiesten

Ik zie dat Grandmaster Flash voor de zoveelste keer op triomftoer door Nederland is geweest. Ik check hem eerlijk gezegd al jaren niet meer,...

Artiesten

Vlak voor de jaarwisseling werd hij ziek en vlak na de jaarwisseling -op 3 januari 2023- overleed hij op 65-jarige leeftijd: popmuzikant, labelbaas en...

Media

De eerste C&R podcast in 2022 van Chris Wolters en Raymond Lorié gaat over het regelen van je eigen uitvaart voor je overlijden. In...

Muziek

Popmuzikant Sting heeft “al zijn liedjes” verkocht aan Universal, aldus NOS. Volgens IEX verkocht Sting “zijn liedjescatalogus aan platenlabel UMG“. Verwarrend? Had zijn platenmaatschappij...

if( function_exists( 'the_subtitle' ) ) the_subtitle();