Connect with us

Hi, what are you looking for?

Concerten

Zing je sterk Meezingconcert onderdeel van September Me Festival

Festival September Me in Amersfoort brengt het unieke project ‘Zing je sterk’ van zangensemble Wishful Singing op het podium. Voor de uitvoering zijn diverse voorzieningen getroffen om mensen met diverse energieniveaus van het concert te laten genieten.

Patiënten met langdurige COVID geholpen

In juni 2021 startte Wishful Singing het project ‘Zing je sterk’. Sindsdien heeft het ensemble al meer dan 2000 patiënten met langdurige klachten na COVID-19 geholpen bij hun herstel met behulp van zang- en ademoefeningen. Met steun van Meander Medisch Centrum wordt deze zang- en ademtherapie vanaf maart 2023 ook aangeboden aan patiënten die een oncologische behandeling krijgen of hun behandeling hebben afgerond. Tijdens September Me – muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers – brengt Wishful Singing de aanstekelijke muziek uit dit programma naar de concertzaal, waar iedereen die graag zingt welkom is.

Motto van de middag ‘Zing je sterk!’

Meesterjazzpianist Bert van den Brink en de zangeressen van Wishful Singing nodigen je uit in een theatrale setting mee te zingen met onder andere “Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk En Bewonder” van Ramses Shaffy. Elk lied belichaamt op eigen wijze het motto van de middag: Zing je sterk! Gastzangers zijn onder andere Damani Leidsman en Bahghi Yemane.

Toegankelijk voor iedereen

Het concert is zo toegankelijk mogelijk gemaakt voor iedereen, ongeacht hun energieniveau. Zo wordt er in de panoramalounge een prikkelarme rustruimte ingericht, waar mensen voorafgaand en na afloop van de voorstelling kunnen ontspannen. Ook is er een livestream met livechat, voor iedereen die de fysieke belasting van deelnemen in de zaal nog niet ziet zitten.

Wishful Singing: klassiek geschoold

Vijf zangeressen, die via muziek verbinding zoeken: dat is Wishful Singing. De vijf klassiek geschoolde zangeressen combineren a cappella zang, een overtuigend verhaal en een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau op een geheel eigen wijze.

Online programma ‘Zing je sterk’

‘Zing je sterk’ ondersteunt long covid-patiënten en andere langdurig zieken bij hun herstel door middel van adem-, zang en ontspanningsoefeningen. Plezier in het zingen, herstel van het vertrouwen in eigen lichaam en de ontmoeting met andere deelnemers staan centraal.

Het online programma is een positieve, speelse manier om de kwaliteit van leven binnen de grenzen van het moment te verhogen en om kleine stappen in de richting van herstel te zetten. Het programma duurt 6 weken en bestaat uit een wekelijkse online groepssessie, en een online oefenprogramma waarin adem- en zangoefeningen zelfstandig worden uitgevoerd met behulp van videomateriaal.

Ook interessant

Artiesten

Ik zie dat Grandmaster Flash voor de zoveelste keer op triomftoer door Nederland is geweest. Ik check hem eerlijk gezegd al jaren niet meer,...

Artiesten

Vlak voor de jaarwisseling werd hij ziek en vlak na de jaarwisseling -op 3 januari 2023- overleed hij op 65-jarige leeftijd: popmuzikant, labelbaas en...

Media

De eerste C&R podcast in 2022 van Chris Wolters en Raymond Lorié gaat over het regelen van je eigen uitvaart voor je overlijden. In...

Muziek

Popmuzikant Sting heeft “al zijn liedjes” verkocht aan Universal, aldus NOS. Volgens IEX verkocht Sting “zijn liedjescatalogus aan platenlabel UMG“. Verwarrend? Had zijn platenmaatschappij...

if( function_exists( 'the_subtitle' ) ) the_subtitle();