Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiesten

Trugoy The Dove van De La Soul overleden

Dave Jolicoeur, beter bekend als Trugoy The Dove of Plug Two van De La Soul, is op 12 februari op 54-jarige leeftijd overleden. Er zijn geen details bekend over de oorzaak van zijn overlijden, wel kampte Jolicoeur al lange tijd met zijn gezondheid. Zo maakte hij in 2018 bekend dat hij hartfalen had.

Van The D.A.I.S.Y. Age naar De La Soul is Dead

Dave richtte met Kelvin Mercer (Posdnuos AKA Plug One) en Vincent Mason (P.A. Pasemaster Mase AKA Plug Three) in 1988 De La Soul op. Het debuutalbum ‘3 Feet High And Rising’ was een radicaal andere benadering van hiphop dan de militante hiphop van Public Enemy en gangsterhiphop van N.W.A. en andere rapacts, die op dat moment de boventoon voerden.

Met hun meer radiovriendelijke tracks en verwijzingen naar het hippietijdperk kregen ze veel airplay en scoorden ze flinke top 40-hits. Hun sound, die ze “The D.A.I.S.Y. Age” (DA Inner Sound, Y’all) noemden, was toegankelijk en sprak een breed publiek aan. Met het tweede album ‘De La Soul Is Dead’ namen ze afstand van dat imago en van “The D.A.I.S.Y. Age”.

Gorillaz – Feel Good Inc.

In 2005 was Trugoy te horen in “Feel Good Inc.” van Gorillaz, de virtuele band rondom Damon Albarn. Officieel is “Feel Good Inc.” een track van ‘Gorillaz featuring De La Soul’, in de credits staat Jolicoeur echter als enige songschrijver vermeld naast Gorillaz.

Het jaar dat veel voor De La Soul zou betekenen

Het overlijden van Trugoy komt in het jaar dat veel voor De La Soul zou betekenen. In maart komen de eerste zes albums van De La Soul niet alleen eindelijk op streaming beschikbaar, ze worden ook fysiek opnieuw uitgebracht. Er staan daarnaast optredens in het Verenigd Koninkrijk gepland, die met het overlijden van Trugoy The Dove weleens op losse schroeven kunnen komen te staan.

Tourpagina op de website van De La Soul met 3 concertdata in het Verenigd Koninkrijk: zaterdag 8 april in London, zondag 9 april in Glasgow en woensdag 12 april in Manchester.

Flink afgevallen

In 2020 was Trugoy in een Instagram Live te zien in een ziekenhuisbed, waarin hij opgewekt overkwam. Daarin was ook te zien dat hij flink was afgevallen.

Foto: Family member – Sent to VRT, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=131499337

Ook interessant

Artiesten

Ik zie dat Grandmaster Flash voor de zoveelste keer op triomftoer door Nederland is geweest. Ik check hem eerlijk gezegd al jaren niet meer,...

Artiesten

Vlak voor de jaarwisseling werd hij ziek en vlak na de jaarwisseling -op 3 januari 2023- overleed hij op 65-jarige leeftijd: popmuzikant, labelbaas en...

Media

De eerste C&R podcast in 2022 van Chris Wolters en Raymond Lorié gaat over het regelen van je eigen uitvaart voor je overlijden. In...

Muziek

Popmuzikant Sting heeft “al zijn liedjes” verkocht aan Universal, aldus NOS. Volgens IEX verkocht Sting “zijn liedjescatalogus aan platenlabel UMG“. Verwarrend? Had zijn platenmaatschappij...

if( function_exists( 'the_subtitle' ) ) the_subtitle();